zaterdag 1 september 2012

Dag 125 - Verbijsterd, sprakeloos, met m'n bek vol tanden Karakter


 
Herinneringen produceren gedachten: wij mensen zijn fabrieken van illusies

Een incident gebeurde dinsdag j.l. toen mijn partner en ik bij zijn moeder/familie op verjaardagsbezoek waren. Op een gegeven moment komt mijn partner schuin van achteren op me toe terwijl ik in een groepje sta te praten en hij wil me de iPad die hij online had gekregen aangeven. Omdat ik niet van zijn komst van achtermij vandaan wist, wist ik niet dat ik de iPad moest aanpakken en met dat mijn partner een beetje tegen me aan stoot als zeggende hier pak aan, glijdt die iPad uit zijn handen zo op de plavuizen vloer. Ik ademde in om niet in reacties uit te barsten, maar mijn partner werd kwaad dat IK de iPad laat vallen. WTF = what the fear.


Dit heb ik me vaak in mijn leven laten 'overkomen' c.q. toegestaan in mijn wereld en dus kwaadheid gevalideerd in en als mezelf; iets wat ik me dankzij de Desteni groep terdege aan het realiseren ben. Mijn partner zei net ook weer letterlijk dat ik de iPad liet vallen, waarop ik NEE zei, ik wist niet dat je eraan kwam en ik heb 'm niet vastgehad dus kan ik 'm ook niet laten vallen. Wat ik kan is mezelf corrigeren door hier te blijven in gewaarzijn - geen backchat/gedachten/ reacties - zodat ik het punt in een ander aan kan wijzen. Ik heb dit net gedaan met mijn partner, duidelijk gemaakt dat het 7 jaar lang stommetje spelen en maar verwachten dat een ander kan ruiken wat of er is moet stoppen en er verantwoordelijkheid genomen moet worden; ik neem hier de verantwoordelijkheid door het uit te schrijven voor mezelf om mezelf te ontdoen van de 'negatieve' connotaties die ik heb bij gebeurtenissen als deze waarbij ik toesta dat reacties van anderen op mij afgeschoven werden.

Ik begrijp dat het vallen van de nieuwe iPad ook te maken heeft met geld à zo'n € 500 hetgeen gelijk door de kop gaat. in essentie zijn alle reacties die we ervaren gebaseerd op geld - het verlies of de winst ervan. Dat ben ik gestopt voor zover mogelijk in mijn proces van zelfrealisatie als het geldsysteem. Mijn partner heb ik gewezen op de voortdurende kwaadheid waarin hij participeert, dat dat een kwaad is op zelf voor het toestaan van dergelijke dingen in zelf. Ik heb dit zelf de afgelopen 5 jaar voortdurend onder ogen moeten zien om te (kunnen) veranderen en hier te blijven als constante van mezelf, niet langer fluctuerend in gedachten en de energiën van gevoelens en emoties.


Woede is in wezen het woeden van gedachten, herinneringen, gevoelens, emoties, plaatjes, woorden in/van de geest.Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb geen ogen in mijn achterhoofd te hebben. nee lol geitje 

Angst:


Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb bang te zijn voor het woeden van gedachten, herinneringen, gevoelens, emoties, plaatjes, woorden in/van de geest.


Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb bang te zijn dat dit zich steeds blijft herhalen en het zo zal blijven en we allebei hetzelfde blijven reageren.


Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb bang te zijn dat mijn partner blijft zwijgen en zelfs goed heb gepraat dat hij zweeg/zwijgt om mezelf alle jaren dat ik in verstandsverbijstering heb gezwegen goed te praten.


Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb mezelf niet te vertrouwen gewaar te zijn van anderen als mezelf.Gedachten:


Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb te denken dat het niks wordt zo samen.

 
Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb 'negatieve' herinneringen vast te hebben zitten/creëeren in mijn lichaam dat men mij de eigen reacties/geen verantwoording voor zelf nemen bij me neerkwakten in plaats mezelf te realiseren dat ik mijn herinneringen niet ben, maar gebruik om mezelf te valideren als de geest - en hierin vergeef ik mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb niet op te staan in me zelf maar herinneringen als negatieve ervaringen in te kleuren als in oppositie van positief in plaats mezelf te realiseren dat postitief en negatief polariteiten zijn om mezelf af te leiden van mezelf en bezig te houden met de strijd/gepingpong in het hoofd om deze strijd voort te zetten in de buitenwereld.


Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb herinneringen terug te halen door te vinden dat anderen reacties op mij verhalen in plaats me te realiseren dat ik door te participeren in herinneringen/plaatjes van voorbije tijden ik mezelf op mezelf verhaal.


Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb me vaak dit soort dingen te laten overkomen en te laten overwaaien als het ego/overlevingssysteem in de geest in plaats van iemand erop te wijzen dat er verantwoordelijkheid moet worden genomen voor onze acties/handelingen en/of niet-handelen.Emoties/reacties:


Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb de geest van verbijstering, sprakeloosheid en met een bek vol tanden staan te ervaren.


Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb me superieur te voelen omdat ik kalm blijf en begrijp wat er gebeurd in plaats mezelf te realiseren dat er niets wezenlijk verandert met mijn weten en dus in feite even waardeloos is als de verslaving van reageren.


Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb mezelf beter te voelen omdat ik beter staande kan blijven in wat ik ervaar.
Backchat:


Ik trek dit niet langer - We moeten maar uit elkaar gaan - Mijn partner moet gaan verhuizen - ik ben het zat - Het is echt afschuwelijk
Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb te denken dat ik dit niet (langer) trek in plaats mezelf te realiseren dat het een karaktertrek is en ik niets hoef te trekken, als dan mezelf te realiseren IK BEN HIER om mezelf toe te passen als gezond verstand als het doen wat het beste is voor leven gelijk.


Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb te concluderen dat we maar uit elkaar moeten in plaats mezelf te realiseren dat ik zelf zelfondersteunend dien te worden en anderen als mezelf te ondersteunen door hier in de ademhaling onszelf toe te passen als praktisch functionerende mensen.


Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb te denken/vinden dat mijn partner maar moet gaan verhuizen als hij op mij kwaad blijft worden in plaats mezelf te realiseren dat hij onvermijdelijk terugkeert in vergeving en begrip als ikzelf heb gewandeld.

 
Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb het relatiescenario draaien zat te zijn - en dus vergeef ik mezelf dat ik mezelf niet heb toegestaan en aanvaard heb mezelf door de geest dingen in te laten fluisteren.


Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb de stemmen in mijn hoofd te volgen die zeggen dat het echt afschuwelijk is wat er gebeurd in plaats mezelf te realiseren dat dit zich afspeelt in mijn geest en niet echt is - en dus vergeef ik mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb niet te doen wat het beste is voor leven, maar mezelf heb overgeleverd aan de praatjes/innerlijke stem/energieën van gevoelens en emoties.Verbeelding:


Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb te participeren in een plaatje waarin ik alleen woon.


 
Fysieke consequenties:


Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb deze herinneringen opgeslagen te hebben op mijn heupen als vet  (gedachten waar niemand iets aan heeft) en met me mee te dragen in plaats van alles los te laten in de gewaarwording dat alles altijd een illusie is geweest zodat ik kan veranderen en stoppen herinneringen te leven in plaats van mezelf als allen als één te leven als wie ik werkelijk ben.Consequenties algemeen:


Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb door met mijn bek vol tanden te staan de onderdrukking van mezelf toe te staan als ook in de gehele onbewuste geest.


Zelfcorrecties:


Wanneer en als ik mezelf realiseer bang te zijn dat dit scenario zich steeds blijft herhalen en het zo zal blijven en we allebei hetzelfde blijven bestaan - stop ik en adem ik - ik sta mezelf niet toe bang te zijn dat dit scenario zich steeds blijft herhalen, omdat ik mezelf realiseer hiermee de verandering als mezelf in de weg te staan. in plaats - focus ik mezelf op mezelf en pas ik mezelf toe als ademgewaarzijn als de flow/verandering van leven.


Wanneer en als ik mezelf realiseer bang te zijn dat mijn partner blijft zwijgen - stop ik en adem ik - ik sta mezelf niet toe bang te zijn dat mijn partner blijft zwijgen, omdat ik mezelf realiseer dat hij zijn eigen proces wandelt van te stoppen te participeren in de geest.


Zelfverbintenissen:


Ik stel mezelf ten doel te leven wie ik ben door eerlijk te zijn, als eerlijkheid en innerlijk gewaarzijn, of zelfgewaarzijn, en daarom weet ik wie anderen zijn als mezelf – en ik aanvaard en sta niets toe, dat minder is dan wie ze zijn als ikzelf.


Ik stel mezelf ten doel mijn Leven te zien als een ontwikkelingsproject, waar ik alle fases ervan dien te sturen totdat het het eindproduct is Als Mezelf, Als deze Wereld - waar de obstakels slechts wegen zijn om beperkingen zien te overkomen/transcenderen die alleen bestaan omdat ik nog niet heb bewezen aan mezelf dat het overkomen kan worden.


Desteni 'Ik' Proces: www.desteniiprocess.com


Eqafe zelfeducatiemateriaal: www.eqafe.com


Van relaties naar overeenkomsten leven: www.desteniiprocess.com/courses/relationships

1 opmerking:

  1. "Ik vergeef dat ik mezelf heb toegestaan en aanvaard heb geen ogen in mijn achterhoofd te hebben. nee lol geitje."
    LOL!

    Dankje voor het delen.

    BeantwoordenVerwijderen