Dag 257 - Psychologische Taal der Voedingswaren: Ik als Knoflook

Vanochtend nam ik het boek Psychologische Symbooltaal van de Voedingswaren van Christiane Beerlandt weer eens ter hand binnen de behoefte te werken aan wat voedsel me vertelt over mezelf: over mijn karakter, mijn verlangens, mijn tekorten, mijn mogelijkheden, mijn talenten..., over datgene wat ik in mezelf wens te verwezenlijken, op te bouwen, af te breken... Om toe te passen wat het voedingsmiddel me zegt.

Ik houd er rekening mee dat het boek is geschreven vanuit de optiek dat energie werkelijk is en dat de mens in wezen 'goed' is. Ik vertrek vanuit het standpunt dat energie nooit werkelijk is, dat ADEM Leven is en dat we in wezen 'slecht' zijn: dat de Sleutel tot Leven door het Kwaad/Duisternis is. En in de realisatie dat er een Geheime Agenda is om Zelf-Realisatie van de mens(heid) te voorkomen - iets waar Christiane - waarschijnlijk - nog niet van op de hoogte is; niettemin vind ik dit boek een enorme schat aan woorden om mezelf mee te veranderen/perfectioneren en in te zien waar ik allemaal nog gaten heb in mijn gewaarzijn als Leven gelijk.

verse knoflook
Om werkelijk te zien wat hier is-- moet men alle wezens worden die hier in feite zijn--in programma omdat we verspreid zijn als de EEN in vele delen >>

Wat kan ik van de knoflook leren?


Omdat ik vaak behoefte heb aan het eten van knoflook, alhoewel niet meer zo sterk als een aantal jaren geleden, citeer ik hier een stukje van onder het kopje KNOFLOOK - wat knoflook me vertelt:
"Onbewust heeft deze mens nog het gevoel zaken op afstand te moeten houden, zich te moeten afschermen tegen het negatieve, tegen stoute mensen of kwade geesten, tegen datgene wat hem zou kunnen bedreigen of 'besmetten' ... Wanneer een mens leeft vanuit deze overtuigingen is het vanzelfsprekend dat hij vroeg of laat 'besmettingen' oploopt of een confrontatie meemaakt met het 'negatieve'.
Knoflook maant deze mens nu aan om sterker in zijn eigen 'Veld' te blijven, om in voeling te komen met dat formidabele energetische krachtveld van zijn Wezen, dat hij bovendien zou gaan geloven in de immuniteit en de onbeïnvloedbaarheid van zijn Wezen. De absolute voorwaarde hiertoe is... dat jij heel erg van zichzelf houdt. Pure Zelf-Liefde leidt tot kennis van het ware IK en neemt tenslotte elke twijfel weg.

(...)


Hij die houdt van Knoflook heeft behoefte aan een heel sterke 'ontlading' (uitlading, uitstraling, van binnen naar buiten stralende beweging...) van energieën."


 
Hoe kan ik met dit boek werken om mezelf gelijk te maken met/als alles? Waar heb ik me van mezelf afgescheiden? 


Probleem:


Onbewust nog denken zaken op afstand te moeten houden, me te moeten afschermen tegen het negatieve, tegen kwade mensen/kwade geesten, tegen datgene wat me zou kunnen bedreigen of 'besmetten'.

Zelftwijfel.


Oplossing:

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf toegestaan en aanvaard heb zaken op afstand te houden uit angst dat het me teveel wordt en ik bedolven word onder de dingen die het leven brengt in plaats adem voor adem verantwoordelijkheid te nemen met wat de dag me brengt.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf toegestaan en aanvaard heb te denken dat ik me moet afschermen tegen het negatieve, tegen kwade mensen/kwade geesten, tegen datgene wat me zou kunnen bedreigen of 'besmetten' in plaats mezelf te realiseren dat ik in feite mezelf bedreig en besmet met de energie van het denken.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf toegestaan en aanvaard heb te leven om mezelf te beschermen in plaats aan leven toe te komen.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf niet toegestaan en aanvaard heb onvoorwaardelijk van mezelf te houden en in vrede met mezelf en mijn fysieke lichaam te leven.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf niet toegestaan en aanvaard heb te zien, realiseren en begrijpen dat mijn ware IK worden plaatsvindt doorheen een proces van het stoppen van de geest.

Beloning:

Ik stel mezelf ten doel sterk in mijn eigen ademkrachtveld te komen/blijven, in voeling te komen met de formidabele fysieke ademkracht van mijn Wezen, dat ik in de immuniteit en de onbeïnvloedbaarheid van mijn Wezen ga staan.

Ik stel mezelf ten doel Zelf-Liefde te leven als zelf als het levende woord als één en gelijk als alle wezens zodat zelftwijfel verdwijnt. Ik ben één. Ik ben gelijk. Ik ben leven.

Ik stel mezelf ten doel mezelf te ontladen van energie/'mijn' energie te aarden en mezelf te vestigen door uit energie te bewegen in een Fysiek 'Hier' - van energie naar klank - het klank/bewegingsproces van energie naar fysieke stabiliteit.

 

Reacties

 1. Cool :-). En bedankt voor het voorbeeld Probleem-Oplossing-Beloning als hoe deze onder te verdelen in een proces-blog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je feedback. Ik was er nog niet zeker van hoe precies. Ik merk dat het echt oefening/verfijning vergt dit Probleem-Oplossing-Beloningstelsel in een procesblog te verwerken. I'll see as I go..

   Verwijderen
 2. Cool, ik ben net begonnen om 21 dagen zonder knoflook en ui mijn eten te bereiden en te eten om te zien wat het effect is op mijn lijf en waar ik in deze ontgiftingsperiode tegenaan loop.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben benieuwd Sylvia. Ik hoor het over twee weken graag van je :) Als ik er aan denk zal ik het boek eens meenemen, is echt wel plezierig als ondersteunend te lezen, ik zie nu veel meer openingen/mogelijkheden tot zelfbevrijding om aan te werken.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Dag 477 Is onze tweede natuur de geest? En onze eerste natuur dan het fysieke?

Weerstand is een Gids op je Reis van Zelfverandering

Dag 536 Zelfcorrecties in relatie tot reacties op gewelddadigheid/achterbaksheid in omgeving - deel 2