vrijdag 10 mei 2013

Dag 308 Test je Psychopathie: Geen Verantwoordelijkheid Nemen voor Alles als Eén en Gelijk

"Herken een psychopaat"De Canadese psycholoog Robert Hare ontwikkelde de Psychopathy Checklist Revised (PCL-R). Deze checklist wordt wereldwijd gebruikt om psychopaten te herkennen. De checklist vat de 20 belangrijkste eigenschappen van psychopaten samen.

Eén daarvan is
"Geen verantwoordelijkheid nemen voor het eigen gedrag"

Wat is acceptabel en wat is niet acceptabel als "eigen gedrag"? Hierbij zullen we "het eigen gedrag" nader dienen te specificeren en ik doe dat aan de hand van de herdefinitie van Bernard Poolman:

Als normaal gedrag is Doen en Leven wat het Beste is voor alle Leven en abnormaal gedrag NIET doen wat het beste is voor alle leven, dan valt vrijwel iedereen in de laatste categorie.
Probleem:

Nemen we voor het abnormale gedrag geen verantwoordelijkheid dan zijn we in feite psychopaten in de zin van de wereldwijde checklist van psychiaters en psychologen. We kunnen gerust vaststellen dat we als mensheid een psychopathologisch probleem en patroon hebben in het geen verantwoordelijkheid nemen voor onze woorden, gedachten en daden.

Oplossing:

Door deze uitbreiding van het begrip psychopathie kunnen we onszelf en elkaar ook veel meer sturen in de richting van eenheid en gelijkheid van leven. We weten nu wat acceptabel is en wat niet. Doen en leven wat het beste is voor alle leven is acceptabel en niet doen en leven wat het beste is voor alle leven is niet acceptabel.

Zelfoprechtheid en zelfvergeving zijn de sleutels tot totale vrijheid als gelijken.

Zelfbeloning:

Genezen van de psyche/ziel/geest om te komen tot een vreedzame samenleving als fysiek wezens in een fysieke realiteit. 
Vergezel ons op de Reis naar Leven!

 

GRATIS Desteni 'Ik' Proces Lite (+ buddy) http://lite.desteniiprocess.com/

Desteni 'Ik' Proces Pro (+buddy) www.desteniiprocess.com 

Eqafe zelfperfectiemateriaal www.eqafe.com 
 
Wil je ook transformeren van relaties hebben naar overeenkomsten leven? www.desteniiprocess.com/courses/relationships
Belangrijk Zelfonderwijs over de Realiteit
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten