zondag 28 juli 2013

Dag 351 Basisinkomen Gegarandeerd en Meer Banen Scheppen

At the moment, people cannot yet Conceive that it is Possible that we can have a System that is not Based on the Current Banking System. - See more at: http://creationsjourneytolife.blogspot.com/search/?q=zeitgeist#sthash.966SBRSK.dpuf
Ik zit sinds een half jaar in de uitzichtloze situatie dat er weinig kans is op een baan die me voldoende inkomsten levert om fatsoenlijk van te leven. Want de kleine € 9 die ik nu verdien met een baantje zou ook als het voor 38 uur in de week was niet fatsoenlijk genoemd kunnen worden. De uitholling van de menselijke arbeidswaarde is desastreus te noemen.

Op dit moment kunnen mensen nog niet bevatten dat het mogelijk is dat we een systeem kunnen hebben dat niet is gebaseerd op het huidige bankstelsel.


At the moment, people cannot yet Conceive that it is Possible that we can have a System that is not Based on the Current Banking System. - See more at: http://creationsjourneytolife.blogspot.com/search/?q=zeitgeist#sthash.966SBRSK.dpuf


Met dat ik - en velen, velen met mij - weinig tot niets te besteden heb, stagneert de cash flow in de economie met als gevolg een cash flow probleem binnen bedrijven die dit gaan oplossen middels volume en prijsdaling. Door de prijsdaling gaan er weer banen verloren omdat dezelfde of meer winst behaald 'moet' worden. Winst die overigens niet terug vloeit naar de werkenden maar naar de aandeelhouders. 

Er zijn veel mensen met veel grotere vermogens, die niet in een omgeving zijn die hen de mogelijkheid geeft om effectief te concurreren in het huidige systeem van concurrentie, daarom worden ze verwijderd gewoonweg omdat ze niet over de middelen, de manier en het onderwijs beschikken.
Als er echt Gelijke Kansen, Gelijke Competitie zouden zijn, zullen diegenen die nu succesvol zijn zeker niet succesvol zijn. Lees meer hier

Ik beschouw mezelf als iemand die zich niet in een systeem van competitie kon handhaven omdat ik als mijn ego dat niet wilde. ik heb een tijd meegedaan en mijn laaste 'echte baan' was bedrijfsleidster in de detailhandel, maar dat zag ik niet zitten nog langer te doen en ben toen 'uit het systeem'/uit de profitsector gestapt, hetgeen het probleem natuurlijk totaal niet oplost. Dit heeft zodoende geresulteerd in de situatie waarin ik me nu bevind; ik heb deze overlevingssystemen van mijn ouders zo gecopieerd. Ik vroeg mijn vader vaak waarom hij zichzelf niet 'succesvoller' had gemaakt maar hij antwoordde dan niet. Ik begrijp nu waarom.

Ik zal zelf moeten veranderen door een zelf-gewild besluit om te leven, handelen en spreken in overweging van de individuele zelfverantwoordelijkheid naar elkaar als Leven om ervoor te zorgen dat we samenwerken om een wereld te creëren die ervoor zorgt dat ieders leven wordt bewaakt als de onze.

1 opmerking: