woensdag 17 juli 2013

Dag 346 EU Petities doen over het Basisinkomen is Contraproductief

In verband met het Europees Burgerinitiatief inzake het Onvoorwaardelijk Basisinkomen hier een aantal overwegingen.

Tot nu toe lijkt het ook dat het punt nog niet duidelijk begrepen is dat om 'petities te doen' en/of 'met de huidige leiders over het basisinkomen te spreken' veeleer contraproductief is - je zult puur op een wachtlijst worden geplaatst en nooit echt ergens komen zoals bewezen is door de tijd. Er is maar één manier waar basisinkomen een echte mededinger zal worden en uiteindelijk potentieel een nieuw economisch systeem. En dat is door een politieke agenda waar een politieke partij hun beleid op basisinkomen baseert, met een duidelijk omschreven kader om uit te leggen hoe het praktisch zal functioneren en wat het zal vergen om het te implementeren en hoe men de noodzakelijke veranderingen tot stand zal brengen, welk type onderwijs nodig zal zijn om een verandering in de mentaliteit van de burger te bewerkstelligen en dan een schatting uiteraard van hoeveel het gaat kosten en hoelang het zal duren.
                                                Paragraaf uit: Basisinkomen en Echte Oplossingen

 
Het ziet er niet naar uit dat de quota voor het Europees Burgerinitiatief inzake het Onvoorwaardelijk Basisinkomen gehaald zullen worden voor de einddatum, maar niet getreurd. De weg van petities doen en/of met de huidige leiders over het basisinkomen spreken is dan ook NIET de weg en zal zijn vruchten niet afwerpen, aangezien de enige manier is zoals hierboven is aangeduid. Feitelijk is het petities doen de verantwoording bij anderen leggen, in dit geval de Europese Unie zodat zij het dan zouden moeten gaan bespreken -- dit gaat helemaal nergens over. We hebben hands-on oplossingen nodig. Dit zal te meer onder ogen gezien en erkend moeten worden nadat de datum voor de 1.000.000 handtekeningen is verstreken. Net als met/na de 2012 profetie scam, is het een afdalen uit de geest naar de aarde, een nederig worden om in staat te zijn samen te werken om de nieuwe beleidslijnen als wat het beste is voor iedereen samen te stellen.

En wat dan als het bij de Europese Commissie zou komen te liggen? Een ellenlang ge-beraadslaag onder de dames en heren senatoren over wel of niet invoeren, of het BIG haalbaar of niet haalbaar is, hoe te financieren, "gaan mensen nog wel werken?" vraagstukken -- al die bull shit moet daar ook de revue passeren net als onder de rest van de bevolking; dit duurt jaren en in die jaren kunnen we het nieuwe basisinkomen gegarandeerd systeem opzetten volgens de door ELF vrij gegeven stukken. Dit 'petities doen' is dus contraproductief. We weten toch hoe traag de bureaucratische molen is, dus wat gaan we zoeken daar? Vragen of het een optie is lol? Als bedelaars bij de EU vragen of het wel 'goed' is? lol
BIGegarandeerd
 
De Equal Life Foundation (ELF) is een non-profit organisatie die in het proces is van het ontwerpen en ontwikkelen van het Basisinkomen (BIG) als een oplossing voor de huidige wereldwijde economische instabiliteit en ongebreidelde armoede.
Het gaat er nl. om dat er informatie beschikbaar zal zijn voor iedereen om vrijelijk te gebruiken om zodoende geïnteresseerde partijen te assisteren in het faciliteren van de invoering van het Basisinkomen als een wereldwijd economisch model.


De functie van de gewaarwording/bewustmaking van het basisinkomenvoorstel via het Europees Burgerinitiatief kan gemakkelijk vervangen worden door het basisinkomen te maken tot het gesprek van ELKE dag met je vrienden/buren/familie en door erover te bloggen/vloggen zoals wij dat doen.

Dus, leuker kunnen we het niet maken (vooralsnog), wel begrijpelijker en daarmee zelf-uitvoerbaar. Niet langer een gewacht op EU overheidspersoneel, hetgeen nou juist is hoe we in deze hachelijke situatie van extreme uitholling en verzuiling van leven zijn beland -- het is aan zelf in studie/actie te komen als het ware en werkelijke burgerinitiatief. Voor en als allen als één en gelijk.Belangrijk Zelfonderwijs over de Realiteit:

1 opmerking:

  1. ja mee eens. Met een petitie maken we ons klein en afhankelijk.

    BeantwoordenVerwijderen