vrijdag 2 augustus 2013

Dag 354 Van Wet Werk en Bijstand naar Wet Werk en Leefbaar Inkomen Gegarandeerd

Voor context gelieve Een Leefbaar Inkomen Gegarandeerd is de BIG Kwestie eerst te lezen.
"Ja, een leefbaar loon, een leefbaar inkomen voor ieder mens is een fundamenteel mensenrecht dat door de menselijke geschiedenis heen is geschonden."
Ik sprak onlangs met mede-Destonian Marlen Vargas del Razo uit Mexico op een videochat over ons bijstands-/uitkeringsysteem waarbij ze voor het eerst hoorde dat er zoveel negativiteit naar mensen die zich in een bijstandssituatie bevinden wordt geuit. Uiteraard hebben ze dit niet in Mexico en dus het zou een nobel systeem moeten zijn hier wat iedereen zou dienen te omarmen voor als hij/zij zelf in een dergelijke situatie zouden belanden of überhaupt als mens met enige compassie over. Maar niets is minder waar. Men heeft de neiging de eigen inherente negativiteit op anderen te willen projecteren, wat ego is. Mensen moeten nou eenmaal hun stront (gedachten) kwijt en wat is er makkelijker dan degenen die je percipieert als minder onder te scheiten in plaats naar jezelf te kijken waarin je deelneemt en wat je voedt in de hele wereld. Uit ons gesprek kwamen dus voor ons beiden hele interessante realisaties die we verder willen uitwerken.

Het proces zal meer intens worden op mondiaal niveau - check het nieuws, check 10 jaar terug, check 20 jaar terug en je zult het enorme effect zien dat aan het plaatsvinden is op aarde. Hierin zien we hier in Nederland een grotere controle plaatsvinden met betrekking tot mensen die in een bijstandssituatie zitten of moeten gaan. Er wordt net gedaan alsof je dankbaar moet zijn dat je geld ontvangt terwijl dat juist een uitgangspunt dient te zijn, een mensenrecht als uit de doeken gedaan in bovenstaand blog en in het vele materiaal dat we als de Desteni / Equal Life Foundation groep hebben opgeleverd.Echte vooruitgang en groei = Wet Werk en Leefbaar Basisinkomen Gegarandeerd

We zullen een vooruitgang moeten gaan boeken van hoe we met elkaar bestaan want we hollen hard achteruit momenteel. Het is ronduit onacceptabel dat we een kleine minderheid toestaan vrijwel al het geld op aarde te hebben. Het gevolg daarvan nu is dat er gezinnen op straat komen te staan, mensen de levende angst in gejaagd wordt en mensen nodeloos met rechtszaken belastigd worden. Dit is niet normaal. Normaal is te doen en leven wat het beste is voor iedereen, dus de invoering van een Leefbaar Inkomen Gegarandeerd systeem is absoluut noodzakelijk om te voorkomen dat de economie instort of dat er een oorlog van moet komen. De fysieke gevolgen en dus kosten zullen vele malen hoger zijn dan de financiering van een leefbaar inkomen gegarandeerd, die zich meteen terugbetaald doordat mensen weer koopkracht zullen hebben.

Als je enige reactie hebt op het voorstel van een gegarandeerd basisinkomen voor iedereen, dan is het tijd jezelf te onderzoeken op wie je bent in wat je doet. Waarom sta je jezelf toe je negativiteit op mensen aan de onderkant van de samenleving uit te keren/uit te leven. In feite reageer je je opgebouwde shit in de geest/het lichaam af op anderen omdat je jezelf nooit hebt toegestaan af te vragen waarom dit alles zo bestaat als dat het bestaat. Ondanks dat de meesten ergens wel weten dat er tevens niet genoeg banen zijn, is dit toch al sinds de invoering een uitlaatklep voor mensen hun frustraties. Deze deelname in gedachten, gevoelens en emoties echter dragen nog meer bij aan het voeden van het huidige ongelijke en onrechtvaardige systeem. 
 

Kortom, de misstanden rondom bijstands-/uitkeringsgerechtigden is schandalig en geen enkele regering zal dit gaan oplossen; daar zijn principes voor nodig, levensbeginsels als een ander geven wat je zelf zou willen ontvangen en een ander doen wat jij wil dat jou gedaan wordt. Het is dus aan ons allen te veranderen om het systeem te veranderen -- het misbruik van het systeem te openbaren. Als je een greintje gezond verstand over hebt, onderzoek dan eens zonder oordeel wat er op aarde aan het gebeuren is. Ik begrijp dat het huidige beleid/de promoters/PR van het huidige systeem de andere kant in willen als een "de bijstand is te vrijblijvend", maar het is eenvoudig te realiseren wat het over de mensen zelf zegt die een systeem van armoede, ongelijkheid en lijden willen blijven verkopen. De bijstandswet zal Wet Werk en Leefbaar Basisinkomen Gegarandeerd gaan heten in het nieuwe systeem. Onderwijs jezelf.

Ik laat het voor nu hierbij...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten