donderdag 22 augustus 2013

Dag 368 De mens een reden geven om te leven: basisinkomen

Een tijdje terug stuitte ik bij het vertalen van Bernard's artikelen over het Basisinkomen op de volgende zinsnede - deze sneed voor mij veel hout. Het greep me.
Je hoeft de mens niet te ruimen om de bevolkingsgroei te beperken, je hoeft ze alleen maar te onderwijzen en ze een reden te geven om te leven: basisinkomen.

Met name het stukje "een reden (te geven) om te leven: basisinkomen". Dat vind ik heel mooi want ik ben zolang ik me heug geen voorstander van het alsmaar voortdurend met elkaar te concurreren en zag het dan ook niet zitten mezelf toe te passen in het systeem. Dat is geen leven. Ik ben dus accoord: geef een basisinkomen aan iedereen. Niet dat ik geen arbeid wens te verrichten want wie we zijn is feitelijk arbeid maar om verlost te worden van het bestaan in en als angstgewaarzijn voor/om geld.


Wereld 2

Vanochtend als wel meer ochtenden word ik wakker met gedachtes als "ik heb geen zin om te leven". Ik verbind mezelf deze influisteringen van de geest genaamd gedachtes te stoppen en te verwijderen door toepassing van adem en zelfvergeving. Alle gedachten die we ooit gehad hebben zullen verwijderd moeten worden uit de geest als uit de wereld willen we ons bevrijden van de geestelijke slavernij. Toch blijft en is het nu feitelijk zo door mee te werken aan de totstandkoming van een nieuw economisch systeem waarbij voor iedereen in alle levensbenodigdheden wordt voorzien, dat ik mezelf een reden om te leven geef. Door het te doen en door dan een basis te hebben/ontvangen om mee te leven is een begin maken voor iedereen als mezelf om zonder het rudimentair overlevingssysteem te leren leven.

Sinds het proces van inkeer tot eenheid met het universum gestart is leer ik te zien hoe alles dat hier bestaat is als wat we geaccepteerd en aanvaard hebben in onszelf als de geest. En ik zie dat ik geen substantieel verschil heb gemaakt met mijn afzijdige gedrag -- tijd voor zelfverandering, tijd voor een nieuw systeem voor leven.

1 opmerking: