zondag 13 oktober 2013

Basisinkomengarantie - Hoe socialer de samenleving, hoe sterker de economie

  • "Door meer mensen arm te maken dachten we onze economie te versterken, maar het kost miljarden om de gevolgen te bestrijden. Hoe een stuiver winst een euro verlies kan baren."

     

    Uit: De onrendabelen (vr 20 nov 2009, 20:10)


    De onrendabelen (vr 20 nov 2009, 20:10)

    Een groeiende groep mensen in Nederland kan niet voldoen aan de steeds strengere eisen die in de prestatiemaatschappij worden gesteld. De documentaire wil deze groep een duidelijker gezicht geven. 
 ~~~

We moeten echt de kwaliteit van ons leiderschap aan de kaak stellen, de kwaliteit van onze academici en onze onderzoekers, de kwaliteit van onze media en de kwaliteit van onze economen - ze lijken opzettelijk een wereld van armoede aan het creëren te zijn, het geven van schijnbare 'krachten' aan 'achter wat de prijs bepaalt', het is als het eromheen maken van een vorm van 'mysterie', zodat je blijft missen wat er werkelijk gaande is. Slechts enkelen zijn al het geld aan het verdienen, alleen sommigen worden beschermd door middel van geld.

Onderzoek de oplossing van een Leefbaar (basis)Inkomen om de economie sterker te maken door zelf als de samenleving socialer te worden: geef een ander wat je zelf zou willen ontvangen.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten