Dag 415 Praktische (uitkerings-) fraudepreventie met totaal digitaal geldsysteem

Om een samenleving te faciliteren die zal stoppen met elkaar te misbruiken, is er een interessant punt dat overwogen moet worden en dat is om van contant geld over te gaan naar totaal digitaal geld, omdat met het totaal digitale geld men de aangeboren neiging om buiten het systeem te handelen reduceert en als zodanig deel te nemen in criminele activiteiten. Het zal in een Basisinkomengarantiesysteem ook het excuus dat 'iemand met contanten wil handelen omdat je geen belasting wil betalen' - irrelevant maken. Het zal stabiliteit voor het systeem brengen omdat degenen die belasting betalen op hun dienstverleningen of hun producten die ze kopen, het zijn basis zullen geven en dat zal verzameld worden door de banksector. En zo zal je financiële systeem voor het land zeer stabiel zijn en je budget zal naargelang beschikbaar geld zijn en wanneer noodzakelijk zal de prijsvorming of de belasting bijgesteld worden voor extra geld en de regeringen zullen niet toegestaan zijn geld te lenen, zodat die exorbitante hoeveelheden rentes die richting 'onduidelijke partijen' gaan, betaald door de arbeid van de burgers, kan stoppen.
Basisinkomengarantie en de Nationalisatie van Banken


Met alle wetten en commotie rond uitkeringen en bijstand kwamen we vandaag op het punt waarom  er geen dienst bestaat in Nederland die checkt of je je uitkering wel uitbetaald hebt gekregen. In Basisinkomen is het belangrijk dat er geautomatiseerde systemen worden gerealiseerd die mensen ervan verzekeren dat hun Basisinkomen wordt uitbetaald. We maakten er grapjes over in de trant van dat de sociale recherche omgekeerd te werk zal gaan in Basisinkomen en mensen zal controleren of ze hun geld netjes gekregen hebben lol. "Tringggg, de sociaal rechercheur aan de deur om te controleren of ik wel voldoende uitkering ontvang om fatsoenlijk van te kunnen leven. Huh? O sorry ik moet even hebben zitten dromen." - Martijn de Graaf

De droom de toekomst: elkaar een fatsoenlijk leven geven. In verband met het totaal digitaliseren van het geldsysteem bespreek in dit blog alleen de dimensie van de uitkeringsfraude. Let wel deze term zal niet meer gebruikt worden in het basisinkomensysteem. Basisinkomenfraude zal niet voor kunnen komen vanwege het volledig digitaliseren van geld. 

Daarom, de 'uitkeringsfraude' kan met één klap voorkomen worden omdat buiten het systeem om werken niet meer mogelijk is. Een te hoge uitkering ontvangen - zij het de fout van de verstrekker of de ontvanger - en dientengevolge het teveel ontvangen geld terug moeten betalen behoort tot het verleden. Mensen die enige vorm van uitkering krijgen (bijstand, WW, AOW, zelfs kinderbijslag, noem maar op) hoeven niet meer verplicht inspecteurs van de overheid in huis binnen te laten, met of zonder dat er sprake hoeft te zijn van verdenking van fraude. Deze mensonterende praktijken kunnen dus stoppen met het totaal digitaal geld en naar een menswaardig systeem worden overgegaan.


Er is voldoende voor iedereen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Dag 477 Is onze tweede natuur de geest? En onze eerste natuur dan het fysieke?

Weerstand is een Gids op je Reis van Zelfverandering

Dag 536 Zelfcorrecties in relatie tot reacties op gewelddadigheid/achterbaksheid in omgeving - deel 2