Dag 417 Balans vinden tussen werken op het internet en fysiek werk

De laatste dagen kwam ik er achter dat het zitgebeuren weer uit de hand liep, dat ik veel te lang op de pc blijf werken. Ik had de ondersteuning van het alarm op 45 minuten zetten helemaal laten varen. Ik zag nu duidelijker dat ik niet weet wat dan te moeten doen in dat kwartiertje 'pauze' dus ga ik maar door. Ik zie blijkbaar ook het belang niet voldoende in van de balans tussen geest en fysiek. Dit 'doorgaan' is eigenlijk een angst van het niets te doen hebben, terwijl ik natuurlijk vanalles kan doen maar ook weer niet aldus mijn geest want die redeneert dat ik voor een groot aantal klussen veel meer tijd nodig heb.  Hierin veranderen vind ik blijkbaar moeilijk maar ga het weer oppakken en meer gewaar zijn hiervan. Het gewaarzijn van tijd en ruimte - wat echt is - verlies ik nog teveel met het pcwerk, dus verlies ik mezelf. Het alarm helpt me hierbij.

Balans sleutel tot geluk

 Zo zag ik bijvoorbeeld ten aanzien van het huishouden/schoonmaakwerk dat ik denk heel lang achtereen een poetssessie te moeten en ook willen houden terwijl ik deze op kan delen om zodoende de kwartiertjes dan praktisch te 'vullen' met fysieke activiteiten. Ik moet daartoe wel echt een lijstje maken en ophangen hier ergens omdat mijn geest gaat vinden dat iets niet kan in die korte tijd of dat ik nog wel langer kan doorwerken op de pc. Ik had eigenlijk gelijk alles op een lijst moeten plaatsen wat ik me opkwam het afgelopen etmaal, dus een beetje stom dat ik dat niet gedaan heb. Ik ga alsnog zoveel mogelijk terughalen en verder inventariseren wat ik in de momenten tussen mijn internetwerktijd kan doen zodat ik niet meer de smoesjes in mijn geest kan aanhalen om niet een balans te creëren tussen mijn globale geest/internettijd en fysieke tijd. Het kan gewoon afwisselend, wat een dynamischere flow geeft aan mezelf als leven. 

Ergens wisselen de angsten/gedachten dat ik weer teveel fysieke dingen en te weinig fysieke dingen ga doen met elkaar af - alsook de angsten/gedachten dat ik te weinig op het internet werk met dat ik teveel op het internet zit. Ik creëer een afkeer tegen zowel op het internet werken door te lang achtereen te werken als tegen de fysieke activiteiten ondernemen. Dit moet echt stoppen. Dus, ik schrijf een programma voor mezelf waar ik me aan ga houden - 50 minuten op de pc werken en 15 minuten fysieke activiteiten ontplooien (voor de 15 minuten moet ik ook een tijdlang het alarm zetten):

* stofzuigen
* grondoefeningen
* yoga
* stukje strijken
* stukje opruimen ergens
* kattenbak schoonmaken
* met de poes spelen
* boodschapje doen
*

(nu weet ik niet alles meer, ik had veel meer gevonden; duh dat heb ik als ik er niet gelijk richting aan geef)

Zelfvergevingen en -correcties volgen...


http://desteni.net Leven in Zelfoprechtheid één en gelijk als alles
http://desteni.org/nl/forum Nederlandstalig Desteni forum

http://lite.desteniiprocess.com FREE online course for self-improvement, self-help and self-forgiveness 
http://desteniiprocess.com Life Skills & Self-Mastery Online Courses

http://livingincome.me info & updates on Living Income Guaranteed
http://desteni.org
material that will support one within and through all aspects of life 
http://eqafe.com self perfection material, music & more store


Reacties

Een reactie posten