Dag 435 De omvorming van werknemers tot dwangarbeiders in de Nederlandse maatschappij

door Janneke Schotveld in Meldpunt misstanden uitkeringen

Ik ben aan het uitzoomen en zie opeens het groter geheel van de verschuivingen in de Nederlandse samenleving. Het drama hier in de bijstand is nu nog maar een klein vlekje op de olievlek die steeds maar groter wordt.

In de omvorming worden vakbekwame werknemers veranderd in ongeschoolde loonslaven. De werkwijze zoals de omvorming door de overheid wordt aangepakt ziet er in stappen als volgt uit:

- Fase 1. In de maatschappij

Mensen worden in allerlei bedrijfstakken en branches ontslagen of ze raken failliet vanwege bezuinigingen. Universitair geschoolden, HBO-ers, MBO-ers, LBO-ers, iedereen kan de klos zijn. http://weblogs.nrc.nl/discussie/files/2009/01/jaren_80.jpg

 

Vervolgens doen deze nieuwe werklozen gigantisch hun best om weer een baan of eigen te vinden maar omdat die er niet zijn, komen ze in een uitkering terecht.

- Fase 2. Uitkering (UWV, bijstand)

Daar worden mensen gebrainwasht, ontdaan van hun eigenwaarde en ze worden monddood gemaakt. Middels propaganda worden ze losgeweekt en afgescheiden van de maatschappij. Het wordt werklozen onmogelijk gemaakt om weer als normale werknemer terug te komen in de maatschappij.

- Fase 3. Herintegratie in de maatschappij

Vervolgens worden deze monddood gemaakte anonieme mensen omgeschoold middels een korte opleiding op een voor hun onbekend vakgebied. Dit gaat al dan niet met zachte of keiharde hand. Deze klus wordt uitgevoerd door reïntegratiebedrijven en door andere instellingen en bedrijven die hiervoor contracten met de gemeentes afsluiten. De omgeschoolde werklozen worden gedwongen tewerkgesteld tegen een veel lager salaris en (flink) onder hun oorspronkelijke niveau en worden door de overheid in deze situatie gegijzeld.

Zo ontstaan er een domino-effect naar beneden: de monddood gemaakte omgeschoolde werklozen verdringen de nog bestaande normale banen waardoor deze werknemers buiten spel worden gezet en werkloos raken. En zo komen ook zij in een uitkering terecht in de neerwaartse spiraal naar beneden.


Zo wordt de olievlek steeds groter en groter. .
 

Veel branches met veel vakkennis en professionals worden zo om zeep geholpen. De thuiszorg, het werk in verzorgingshuizen, de Jeugdzorg, de kinderbescherming, de Jeugdpsychiatrie, de jeugdreclassering, de rijschoolbranche enz. (hier heb ik nog niet zo’n zicht op..). Momenteel is de overheid bezig om heel veel taken over te hevelen naar de gemeenten. Ik vermoed dat heel veel van die taken straks worden gedaan door ongeschoolde loonslaven.

- Fase 4. De getransitioneerde maatschappij (de toekomst van Nederland)

Werklozen blijven de rest van hun leven slaaf van de staat;
Er is heel veel expertise uit Nederland verloren gegaan;
Er komt een tweedeling tussen heel rijk en heel arm;
Nederland wordt weer een onderontwikkeld armoedig land zonder mensenrechten.

Reacties

  1. Ja lijkt me een accurate uiteenzetting. Ik roep ook al een tijdje dat er een rechteloze onderklasse wordt gecreëerd.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Weerstand is een Gids op je Reis van Zelfverandering

Dag 536 Zelfcorrecties in relatie tot reacties op gewelddadigheid/achterbaksheid in omgeving - deel 2

Dag 570 Tijd, Verantwoordelijkheid en Beperking in Relaties