donderdag 12 juni 2014

Dag 475 Hoe Werk Je Praktisch met Gedachten die Je over Anderen hebt?

Ik had vandaag een gesprek met iemand die me vertelde dat hij over mensen met tatoeages de gedachte had dat ze onzeker waren/zijn en haalde daarbij wat voorbeelden aan van bikers en mensen met pitbull honden alsof dat aan zou geven dat men onzeker is - dit uiteraard naar aanleiding van het feit dat ik tatoeages heb.

Uiteraard hebben we bij Desteni uitvoerig uit de doeken gedaan op de sites, via de blogs en de vlogs en de Eqafe winkel wat gedachten zijn, waar ze vandaan komen en waarom we ze hebben ofwel creëren. Hier doe ik een ieder die geïnteresseerd is verder te kijken dan ook in het kort een praktische manier aan de hand om met gedachten te werken.

Op velerlei manieren kan ik uitleggen dat 'je' gedachten leugens zijn en ik zou dan ook beginnen met je af te vragen waarom je een gedachte over iets of iemand aan zou maken in je geest. Ik heb dit zelf lang geleden zelf zo ontleed en gededuceerd en dit is me prima bevallen om door de sluiers van de geest heen te zien. Het besef ook dat we allemaal hetzelfde = gelijk zijn assisteert en ondersteunt je hier bij.

Vervolgens kunnen we onszelf realiseren dat een gedachte aanmaken iets te maken heeft met onszelf willen beschermen tegen iets - want waarom anders dan dat je feitelijk bang bent van iemand/iets zou je een gedachte aanmaken en niet gewoon een adem delen met deze persoon?  Dergelijke existentiële vragen aan zelf assisteert en ondersteunt je om de eigen werkelijke beweegredenen bloot te leggen, die van het geestbewustzijnssysteem.

Oké, dus nu begrijpen we dat een gedachte ons een beetje (schijn)veiligheid geeft en kunnen we met behulp van introspectie in zelf zien wat er werkelijk speelt. Als we dan ook nog realiseren dat een ander altijd onszelf laat zien dan kunnen we in bovenstaand voorbeeld leren zien, realiseren en begrijpen dat degene die onzekerheid DACHT te zien in mensen met tatoeages dit feitelijk ZELF ervoer.


En kijk, nu komen we bij het punt dat je gedachten, aanzienlijk gedetailleerd, een gemanifesteerd deel van jou, waarvan jij jezelf hebt afgescheiden onthullen en tonen. Anders gezegd je hebt je van deze mens afgescheiden en zo een angst gecreëerd waarvan je de energie in de gedachte van "mensen met tatoeages zijn onzeker" hebt geloodst.

Een simpel uitgangspunt dat je kunt hanteren is dat als je niet hetzelfde bent als een ander, je ongelijk bent en je jezelf ontkent in het aspect dat die ander naar jou over jou reflecteert. Dit is het begin van Ziende worden. 

Veel plezier met je werkelijke zelfontdekking en vergezel ons op de Reis naar Leven want ALLE gedachten die je ooit heb gehad in je leven zullen vergeven moeten worden door jezelf om de zuivere, werkelijke Zelf te worden als de Adem van Leven hier in elk moment. 


Desteni is hier om mensen te assisteren en te ondersteunen bij het assisteren en ondersteunen van zichzelf bij het stoppen van de geest - te realiseren wie je werkelijk bent als leven als alles als één en gelijk. De geest als gedachten, gevoelens en emoties is slechts een systeem en niet wie we werkelijk zijn. Daarom presenteren we het gereedschap en de richtlijnen waarmee je in staat bent jezelf te besturen en te dirigeren om niet langer te accepteren en toe te staan dat de geest (als gedachten, gevoelens en emoties) wie je werkelijk bent hier in elk moment van ademhaling, kan beïnvloeden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten