woensdag 19 oktober 2016

Dag 555 Zenuwachtigheid dieper bekeken: meer een wezenlijkheid-gewaarzijnsrespons dan een energie

Dit is een vervolg op Dag 554 Over zenuwachtigheid heen komen - Zelfvergevingen en zelfverbintenissen

Ik leerde in het Eqafe interview Deconstructing Nervousness - Atlanteans - Part 89 dat zenuwachtigheid/nervositeit niet helemaal een energie - een 'nerveuze energie' - is zoals doorgaans aangenomen wordt in de matrix/wereld. 

'Zenuwen'/zenuwachtigheid/nervositeit is voor het grootste gedeelte eigenlijk een respons op een wezenlijkheids-gewaarzijnsniveau dat je bewustzijn vervolgens interpreteert/vertaalt als een energie-ervaring, wat de zenuwen/zenuwachtigheid is. 

Dus ga ik nervositeit/zenuwachtigheid dieper bekijken in mezelf. Het is één van die energieën die eigenlijk verkeerd wordt begrepen, leert het interview ons. We krijgen als het ware hiermee een nieuwe invalshoek om effectiever over de lastige ervaringen van zenuwachtigheid heen te komen.


Zenuwachtigheid is een unieke energie want het bestaat voor het grootste gedeelte dus meer uit een responsrelatie tot iets of iemand op een gewaarzijns-wezenlijkheidsniveau dan dat het een energie op/in zichzelf is. 
Bijvoorbeeld: 
Angst is pure energie.
Boosheid is pure energie.
Verlangen is pure energie.
maar...

...zenuwachtigheid is een beetje meer een wezenlijkheids-gewaarzijnsrespons dus.

Wat is een wezenlijkheids-gewaarzijnsrespons? Hoe exact interpreteerde je bewustzijn het van die respons in een reactie van nervositeit?

Nervositeit in zichzelf is waar je een wezenlijkheids-gewaarzijnsrespons op iets of iemand hebt en je bewustzijn in die relatie ook geen geen blauwdruk of programma heeft om in staat te zijn met dat iets of die iemand om te gaan. Beiden van ons - de wezenlijkheid én de geest - reageren in een nerveuze energie omdat het op een bepaalde manier onbekend terrein is.

Tot zover even voor nu. Ik laat dit allemaal even tot me doordringen. 

Wordt vervolgd.

1 opmerking: