Weerstand is een Gids op je Reis van Zelfverandering

Wanneer het aankomt op het werken met je geest en vooral met de emoties en ervaringen die ​​in onderdrukking in je geest bestaan, zal er weerstand zijn. Veel weerstand (verzet). Je geest is een complex systeem dat bestaat uit omgangsmechanismen (‘coping mechanisms’) en zelfsabotagetechnieken om ervoor te zorgen dat je je nooit gewaar wordt van de ervaringen op de diepere onderbewuste en onbewuste niveaus van jezelf.

Gedurende je leven ontwikkel je een afzonderlijke/aparte 'persoon' in jezelf die positiever geladen ervaringen gebruikt om de negatieve te verbergen en te onderdrukken. Je ontwikkelt fysieke gewoonten om je niet alleen op fysiek, maar ook op mind-niveau af te leiden van wat de geest maar wil onderdrukken. Je geest heeft zoveel verschillende methoden, wegen en technieken op zoveel niveaus van jezelf ontwikkeld om je ervan te weerhouden het ooit onder ogen te zien of door de dingen te gaan die zich in je onder- en onbewustzijn bevinden.
In een QCK-sessie wordt je geest geconfronteerd met de mogelijkheid voor je om te gaan kijken naar je onderdrukkingen en deze te openen en daardoor zal je geest in de WEERSTAND gaan. Je zult je verzetten tegen de sessie, verzetten tegen wat uittest, verzetten tegen de oefeningen, want je geest weet dat als je jezelf toestaat om de oefeningen te zien en te horen en toe te passen, je zult beseffen dat je zoveel meer bent dan je geest.

Wanneer je weerstand ervaart, dan weet je dat dit het pad is dat je in feite zal assisteren en ondersteunen op je reis naar zelfverandering. Weerstand is je gids, omdat het je laat zien waar de comfortzone van je geest eindigt en je potentieel voor zelfverandering begint. Of je de uitdaging aangaat om door de weerstand heen te duwen en te doen wat nodig is om dat potentieel te verwezenlijken is een individuele keuze die we allemaal voor onszelf maken.

Iets van jezelf veranderen, zal je altijd uitdagen ​​met WEERSTAND. Het is net als het stoppen met een verslaving. Je verzet je, stelt uit en geeft jezelf allerlei excuses en rechtvaardiging om niet te doen waarvan je diep van binnen weet dat het het beste is voor je.

Wie ben jij als je weerstand ondervindt? Ga je de uitdaging aan om door te duwen wanneer je geest je probeert terug te duwen? Kom langs voor een QCK-sessie en daag je weerstand uit om je reis te bewandelen om je potentieel voor zelfverandering te realiseren.Reacties