woensdag 7 mei 2014

Dag 465 'Geërgerd zijn' als een Manipulatietactiek | Zelfvergeving en Zelfverbintenissen

Dit is een vervolg van Dag 464 Ergernis/chagrijn/irritatie naar een ander: "Wat is het Werkelijk?"

met de dimensie Wat zegt geërgerd zijn aan een ander over mij en de relatie met een andere persoon? 

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf niet toegestaan en aanvaard heb te zien, realiseren en begrijpen dat het uitspreken van het woord ergernis al ergerlijk is. lol

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf niet toegestaan en aanvaard heb - binnen de relatie met energieën, mijn emoties als ook gevoelens - te zien, realiseren en begrijpen wat voor een impact zowel emoties als gevoelens hebben op het menselijk fysieke lichaam.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf toegestaan en aanvaard heb zulke energieën in mezelf en mijn lichaam te laten bestaan.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf niet toegestaan en aanvaard heb te voelen wat de emotie ergernis/chagrijn/irritatie doet met mijn fysieke lichaam.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf niet toegestaan en aanvaard heb te zien, realiseren en begrijpen dat de emotie van ergernis heel erg oncomfortabel is, geen leuke ervaring is. 

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf niet toegestaan en aanvaard heb in communicatie te zijn met mijn lichaam en hierin vergeef ik mezelf dat ik mezelf niet toegestaan en aanvaard heb te luisteren naar mijn lichaam die zegt: "Haal die energie uit me".  

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf niet toegestaan en aanvaard heb te zien, realiseren en begrijpen dat de herkomst van ergernis/chagrijn/irritatie allereerst van de zelfrelatie komt en daarnaast ook kan bestaan in en als een reactie naar een ander.

 Mens erger je niet
Lukas 7:23
En zalig is hij, die aan Mij niet geërgerd zal worden.


Ik vergeef mezelf dat ik mezelf niet toegestaan en aanvaard heb te zien, realiseren en begrijpen dat deze bijzondere reactie van ergernis/chagrijn/irritatie in relatie tot een ander bestaat in het uitgangspunt van machteloos of ontkracht voelen -- in een heel diepe dimensie in de geest en in zelf waar ik in feite geërgerd raak door iemand of door wat iemand doet of niet deed waar de ergernisreactie komt vanwege dat een deel van mij in mezelf ontkracht voelt om in staat te zijn die persoon of de situatie of hun acties te leiden en daarom in plaats - gebruik ik 'geërgerd zijn' als een manipulatietactiek om te proberen een oplossing te vinden op mijn relatie met de persoon, wat ze doen of niet doen of zeggen of niet zeggen omdat de waarheid is dat ik niet weet hoe hen of de situatie rechtstreeks te benaderen.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf toegestaan en aanvaard heb de dynamiek in mezelf te creëren van tegelijkertijd ontkracht en machteloos voelen en me door ergernis machtig te voelen waarbij ik in mijn fysieke lichaam wel degelijk de ontkrachting en het opgeven voel en dan andere emotionele reacties op doe rijzen van die allereerste reactie van ergernis.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf toegestaan en aanvaard heb geërgerd te raken door wat mijn ex doet en niet doet met de telefooncamera en hierin vergeef ik mezelf dat ik mezelf toegestaan en aanvaard heb mezelf in mezelf ontkracht te voelen in het bijstaan van mijn ex om zijn acties te leiden en daarin vergeef ik mezelf toegestaan en aanvaard te hebben geërgerd zijn te gebruiken als manier om hem te manipuleren in plaats mezelf te realiseren dat ik eigenlijk niet weet hoe hem rechtstreeks aan te spreken.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf toegestaan en aanvaard heb in een staat van depressie te gaan wanneer ik besef dat ik niet in staat ben het idee dat ik had gemaakt te manifesteren in en als het fysieke en hierdoor vergeef ik mezelf dat ik ​​mezelf toegestaan en aanvaard had emotionele manipulatie te gebruiken als een middel om te proberen en een poging te doen mezelf of anderen zover te krijgen me te helpen dit idee te manifesteren dat ik in en als mezelf had geschapen te manifesteren in en als het fysieke.

~

Ik stel mezelf ten doel te kijken of ik significante herinneringen van geërgerd zijn heb of in mijn dagelijkse leven te kijken en momenten te zien waar ik geërgerd raak en te vinden/zien dat die ergernis - specifiek in relatie tot iemand - op het moment dat ik geërgerd raak, ik ook in die ergernis geringe of subtiele ervaringen van opgeven vind, waar ik me ontkracht voel.

Ik stel mezelf ten doel in communicatie te komen met mijn fysieke lichaam.

Ik stel mezelf ten doel meer en meer gewaar te worden van mezelf en zo ook de relatie met het fysieke lichaam.

Ik stel mezelf ten doel mezelf te assisteren en ondersteunen mijn wezenlijkheid en gewaarzijn meer op één lijn te brengen met/in de fysieke werkelijkheid.

Ik stel mezelf ten doel mezelf te assisteren en ondersteunen met het loslaten van zelfgeërgerd / zelfgeirriteerd te zijn.  

Eén van de belangrijkste dingen om te begrijpen als het gaat om emotionele reacties en vervolgens de gedachten / backchats die volgen is dat: wat omhoog komt in je geest - niet de situatie, noch de andere persoon definieert, maar in feite dingen aan jezelf weerspiegelt die je nog niet geleid / uitgezocht hebt in jezelf.
~ Sunette Spies

Onderzoek Desteni, onderzoek het forum waar je uitgenodigd wordt om je uit te schrijven in zelfeerlijkheid en waar eventuele vragen over het Desteni materiaal zullen worden beantwoord door Destonians die hun eigen proces wandelen. Bezoek het Desteni Netwerk waar video's en blogs dagelijks worden gestreamd. Aangeraden is ook om eens te kijken op het Desteni Ik Proces en de Relatiecursus evenals de GRATIS DIP Lite cursus.
 

2 opmerkingen:

  1. Deze beschrijving van ergernis in relatie tot machteloosheid verduidelijkt veel, bedankt voor het delen Sylvie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze kan ik integraal hardop uitspreken als mijn eigen woorden. Voor iedereen herkenbaar en toepasbaar. Cool stuff S.

    BeantwoordenVerwijderen