donderdag 27 oktober 2016

Dag 556 Zenuwachtigheid dieper bekeken: de elektrische stromen in de nerveuze energie

Oké, ik ga hier verder met het uitdiepen van het bestaan van zenuwachtigheid. Wat ik vervolgens leer in het Eqafe interview Deconstructing Nervousness - Atlanteans - Part 89 is dat vooral ook de elektrische stromen/het 'elektrische gevoel' in de nerveuze energie/nervositeit het vervelendst is om te ervaren en te overstijgen. Want als we eerst in ongerustheid gaan deelnemen en we al in persoonlijkheden gaan en er dan nervositeit en angst bijkomt, dan wordt het heel lastig om dit te stoppen. We kunnen namelijk tegelijkertijd in ongerustheid, angst en nervositeit zijn. Dit gebeurt alleen als we als eerste in ongerustheid gaan deelnemen. Als het bewustzijn kan zien dat in een bepaalde gegeven situatie/moment/relatie je deze meerdere persoonlijkheden of programma's of systemen in je bewustzijn kan betreden, zal het niet aarzelen om die gelegenheid te gebruiken, maar we houden het nu even simpel.
Stel we zijn als eerste in een ongerustheid gegaan en het bewustzijn besloot toen: nervositeit.
Hoe bewoog die nerveuze energie in de wezenlijkheid, fysieke lichaam en geestverbinding?
Nervositeit is een energie die dichter bij het wezen, dichter bij het fysieke lichaam ligt; daarom kan nervositeit erg snel - in een quantum moment - in een echt extreem gaan. Wat ook heel erg de nervositeit benadrukt is dat het heel dicht bij de ongerustheidsenergie ligt; het heeft ook dat elektrische gevoel eraan. Deze elektrische stromen, dit elektrische gevoel blijkt het moeilijkst om doorheen te wandelen.
Het komt meer door de aard van de elektriciteit in de energie. We zijn niet bepaald gewend aan die substantie want voor het grootste gedeelte in onze wezenlijkheids-, geest- en lichaamsrelaties zijn we meer geneigd naar de substantie van energie zelf, omdat het gevoel van de energie heel dicht bij het gevoel van onze substantie, onze wezenlijkheid en ons fysieke lichaam ligt. Dus ons samensmelten met energie is 'natuurlijker' met energie, daar waar we met de elektrische stromen in de energie niet zo'n hechte relatie hebben. Dat is meer een weerstandsrelatie.
Kort gezegd is het de stroom die de energie 'levend' houdt. Voor ons mensen is het moeilijk om onszelf in verband te brengen met de elektrische stroom omdat we op zichzelf geen energie zijn, echter zijn we wel geneigd samen te smelten met de substantie van energie maar totaal niet met de elektrische stromen.
ATTENTIE Voor meer details is het het beste zelf het interview te luisteren.

Tot zover weer even.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten