woensdag 28 augustus 2013

Dag 370 Een man die boos wordt, ontmand zichzelf

Een demon is een demanned being, een ontmand/ontmenselijkt wezen. 
Toen ik vandaag op ongeveer de helft van mijn loop was, riep een oudere man van een eindje terug in de straat naar me. Ik verstond hem niet goed en riep terug of ik iets verkeerd gepost had. De man schreeuwt terug waarom hij me anders roept. Lol, teruglopende roep ik "nou misschien gewoon gezellig" maar heb door dat het menens is.  Ik bemerk dat ik dacht dat het de man was die de andere keer vriendelijk was, maar dat is het niet want achteraf zag ik dat dat een deur verder is. De man gaat tekeer tegen me dat ik post voor 18 bij hem op 12 heb gepost. Ja dat heb ik verkeerd gepost en het waren een aantal poststukken waardoor de man het blijkbaar nodig vond kwaad te worden.Wat men ook graag doet is andere momenten/herinneringen erbij pakken waar andere postbezorgers iets verkeerd bezorgen om het eigenbelang van woede kracht bij te zetten. Ik merk dat ik moeite heb hem serieus te nemen in zijn woede, want door de woede ontmand hij zichzelf in feite door minder te worden dan een mens, door een demon te worden in feite.

woede pijn angst schreeuwen


Woede = manipulatie
Woede = superioriteit
Woede = zelfineffectiviteit, 
etc.

Ik sta heel dicht bij de mon om mee te kunnen kijken wat hij me wil laten zien. Ik raak verder niet echt onder de indruk van zijn woede, maar de vraag rijst in me die al ontelbare keren bij me opgekomen is hoe mensen het in hun hoofd halen zo tekeer te gaan tegen andere mensen in plaats gewoon normaal te communiceren. Blijkbaar omdat ik in functie ben is dat een of andere vrijbrief de persoonlijke stront op mij af te reageren. Boosheid heeft nooit met een ander te maken maar altijd met degene die boos wordt. Het is een vorm van psychologische projectie en is aan de orde van de dag in de menselijke communicatie in deze wereld. Door deze vijandige bejegening van mensen  bestaat de huidige realiteit dan ook als een ROTTE realiteit.

Ik moet ook zeggen dat ik de adressen niet altijd goed kan lezen, maar daar heeft de man geen boodschap aan. Straffen immers geeft zo'n enorm geestelijk orgasme dat iemand niet gauw de kans wil laten lopen op zo een energie-explosie van chemicaliën in zichzelf.  Zie mijn blogpost Dag 134 - Genot van de vergelding: verslaving aan de zoete smaak van wraak. Toen ik weer verder liep siste hij nog wat na over een blindegeleide hond.


Wat mij vooral bezighield de rest van mijn loop is de vraag of ik dit moet laten begaan.Dus, voor woedemanagement raad ik aan:


GRATIS DIP Pro cursus http://lite.desteniiprocess.com/

Desteni 'Ik' Proces: www.desteniiprocess.com

Eqafe zelfeducatiemateriaal: www.eqafe.com

Van relaties naar overeenkomsten met zelf als leven: www.desteniiprocess.com/courses/relationships

4 opmerkingen:

 1. Cool dat je er zo rustig onder bleef en niet reageerde.

  Of je dit moet laten begaan? Wanneer je zelf in rust bent en de man blijft maar doorgaan, wat zou je kunnen doen? Eigenlijk alleen maar de rug toekeren en weglopen. Laat de man alleen met en in zijn woede.
  Ik weet niet of het bij je taak als postbode hoort om deze shit over je heen te krijgen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. bedankt om te posten Sylvie - dit soort gedrag, van je frustratie kanaliseren naar een ander toe is totaal onaanvaardbaar, omdat het enkel kan leiden tot conflict en tegenreacties - en toont maar hoe ouderdom zeker niet gelijk staat aan wijsheid. Ik zou hem er vooral vriendelijk en kalm op wijzen dat dit gedrag niet kan omdat het zeer respectloos is - omdat, het feit dat hij zich hier zomaar laat gaan in een opwelling is al een teken dat hij het gewoon is dat niemand hem er ooit op wijst en dat zijn woede-uitbarstingen altijd 'werken' om te krijgen wat hij wil. De kans zit er dan wel dik in natuurlijk dat hij het niet zal begrijpen en dat 'communicatie' bij zo iemand niet werkt omdat hij zelf niet fatsoenlijk kan communiceren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je feedback Kim. Dat zal het zijn hè dat men denkt dat woede een werkbare methode is en er nooit wat van gezegd wordt. Ik zal eens kijken of er de mogelijkheid is zo iemand te wijzen op zijn/haar gedrag.

   Verwijderen